Gratis frakt over 1000 NOK30 dagers åpent kjøpSikker betaling

Binchotan, japansk trekull

578 kr
 • Originalet från Japan
 • Högst densitet på marknaden
 • Finaste kolet som går att köpa
 • Säljs per kilo
1731-27821
 
Lagerstatus
 • Nettlager 0 stk.
 • Butikk Stockholm 0 stk.
 • Butikk Malmö 0 stk.
Ønsker du rådgivning? Ring +46 8 410 95 200
truckGRATIS FRAKT OVER 1000 NOK arrows30 DAGERS ÅPENT KJØP
 • Produktbeskrivelse
  • Binchotan trekull av eksepsjonell kvalitet! Brenner nesten helt uten røyk.

   Binchotan betyr hvit eik på japansk og er så hardt at det høres ut som glassstenger når du banker dem sammen. Den høye tettheten som gir kullet den karakteristiske ringelyden, gjør det - sammenlignet med dårligere kull - vanskelig å antenne, men når det først tar fyr, brenner det svært lenge og ved høy temperatur.

   Pinnene er ca. 23 cm lange, har en diameter på 5 cm og veier mellom 350 og 400 gram hver.

   Selges i ca. 1 kg (3-5 pinner)


   "Binchō-tan" er en form for aktivt kull som fremstilles gjennom en spesiell produksjonsprosess opprinnelig fra Japan. Det er kjent for sin høye tetthet og sin evne til å brenne svært varmt og lenge. I motsetning til vanlig trekull fremstilles binchota gjennom en prosess som kalles "ubame oak", der eiketre brennes i et oksygenfattig miljø i opptil to uker. Dette resulterer i et svært tett trekull med en ren, hvit farge.

   Binchotan har mange fordeler ved matlaging og grilling. For det første brenner det mye lenger enn vanlig grillkull og gir en konstant varme, noe som gjør det ideelt til langtidssteking. For det andre produserer binchotan minimalt med aske og røyk, noe som gir en renere smaksprofil på grillet kjøtt og grønnsaker. Den høye tettheten gir også en høyere forbrenningshastighet, noe som betyr at det trengs mindre trekull for å generere samme mengde varme som med vanlig trekull.

   I tillegg til å brukes til grilling og matlaging, brukes binchotan også til vann- og luftrensing. Den høye porøsiteten gjør den ideell til å filtrere ut uønskede stoffer fra vann, for eksempel kjemikalier og miljøgifter. Binchotan brukes også i luftrensere for å fjerne lukt og fuktighet fra luften.

   I Japan finnes det ulike kvaliteter av binchotan avhengig av tresort og produksjonsprosess. Det er også forskjellige bruksområder for hver klasse, for eksempel matlaging, vannrensing eller bruk i tradisjonelle japanske keramiske tekanner. Uansett er binchotan en unik og allsidig form for trekull med en fascinerende historie og produksjonsprosess.

 • Spesifikasjoner
  • Lev. artikkelnummer: binchotan
Anbefalte produkter
Anmeldelser
0 Anmeldelser

For å legge inn en anmeldelse må du på din kundeprofil.

This product doesn't have any reviews.

Lagerstatus

Lagerstatus oppdateres hvert tiende minutt.

Logg inn
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.no