Gratis frakt over 1000 NOK30 dagers åpent kjøpSikker betaling

Pour over

Pour over er samlebetegnelsen for alle bryggemetoder der du heller varmt vann over malt kaffe på en mer eller mindre smart måte. Vi i KitchenLab liker denne kaffetypen fordi du kan eksperimentere med bryggetider, malegrader, vanntemperaturer, røring og en rekke andre variabler – in absurdum. Pour over-kaffe brygges vanligvis i papirfiltre og metoden fremhever ofte mer kompleksitet og resulterer i en lettere kopp kaffe enn andre metoder. De tre mest populære modellene er Hario V60, Kalitta Wave og Chemex. Chemex sitt papirfilter er mye grovere enn de andre, noe som gjør at filteret i seg selv holder på mer av kaffens oljer. Smaken fra en Chemex er derfor ofte litt renere og lettere. Med V60 får du en fin syre og blomstring, mens du med Wavens tre små hull generelt får lengre traktetid og en søtere kaffe. Vi håndbrygger kaffe med forskjellige metoder avhengig av kaffens opprinnelse og brenningsgrad for å få frem det beste fra hver bønne. Her finner du vårt utvalg av dingser for deg som også liker håndbrygget kaffe. Her finner du også alt tilbehøret du trenger for å lage håndbrygget kaffe. Hvis du er interessert, anbefaler vi virkelig å investere i en god vekt og en kanne med svanehals – det vil gjøre bryggingen både bedre og morsommere. Med en god vekt kan du dosere samme mengde kaffe og vann hver gang du brygger (eller mens du brygger, juster mengden til det smaker godt) slik at koppene dine med kaffe blir like gode. Med en kanne med svanehals har du bedre kontroll over skjenkingen slik at du lettere kan dosere vannet riktig, følge bryggeoppskrifter og oppnå jevn brygging av all malt kaffe i filteret. Med riktig utstyr får du bedre grep om de variablene som påvirker sluttresultatet. Her finner du vekter spesialdesignet for kaffebrygging, vannkoker med svanehals og kaffefilter til Chemex, Hario V60 og Kalitta Wave.
Logg inn
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.no