Gratis frakt over 1000 NOK30 dagers åpent kjøpSikker betaling

Tilsetningsstoff for å lage kullsyreholdig is - IceBerg

10725 kr
1695-16887
 
Lagerstatus
  • Nettlager 0 stk.
  • Butikk Stockholm 0 stk.
  • Butikk Malmö 0 stk.
Ønsker du rådgivning? Ring +46 8 410 95 200
truckGRATIS FRAKT OVER 1000 NOK arrows30 DAGERS ÅPENT KJØP
  • Produktbeskrivelse
    • Om tilsetningsstoff for å lage kullsyreholdig ris fra IceBerg

      Vi i KitchenLab liker dingser som gjør noe som ingen andre kan gjøre litt ekstra. Dingser som er skikkelige uni-taskers, men som har en slik funksjon at vi gjerne lar dem ta stor plass på kjøkkenet. For noen av oss er dette nettopp en slik dings.

      Fra det nederlandske selskapet IceBerg kommer denne maskinen som lar deg lage kullsyreholdig ris hjemme - og det er enkelt! Ingen teknologi eller elektrisitet er nødvendig, det er bare å skru på strømmen i kullsyreflasken, trekke ned spaken og se på røret som spruter og sprayer mens frosten sakte kryper oppover slangen. Selv om det kan virke som om den oppfører seg som en irriterende tenåring, er den like ufarlig. Det tar ikke mer enn et lite minutt, så har du fersk, iskald kullsyreholdig is av luftig karakter.
      Hva er kullsyreholdig is og hva skal jeg bruke den til?

      Kullsyreholdig is eller tørris er ganske enkelt karbondioksid som er frosset og komprimert. Det skapes ved at karbondioksid først komprimeres under høyt trykk (ca. 15-20 bar) og deretter omdannes til flytende form. Dette er karbondioksidet du har i gassflasken. Når du så slipper ut trykket, fordamper noe av væsken raskt, mens resten presses ned i en beholder. I denne prosessen kjøles karbondioksidet ned og komprimeres til faste isblokker.

      Grunnen til at karbondioksidis også kalles tørris, er at den ved -78,5 °C sublimerer - dvs. går direkte fra fast form til gass uten å være flytende. Det betyr at isen forsvinner uten det minste spor av at den noen gang har eksistert. Det betyr ikke noe søl, ingen fuktighet, men masse kraft.

      Du kjenner kanskje igjen scenariet der du har plassert en godt krydret dessert på en tilsynelatende frossen tallerken, bare for å se den sakte smelte noen minutter senere og se ut som en halvferdig Gaudí-bygning. Fordi kullsyreholdig ris er så kaldt og bruker lang tid på å smelte, er det effektivt til å holde ting kalde over lengre tid. Legg noen biter under tallerkenene, så holder det de avkjølte rettene kalde en god stund. Bare sørg for at det er åpninger slik at dampen kan slippe ut, ellers kan det bygge opp et stort trykk.

      Et annet opplagt bruksområde er den ganske frekke røykeffekten som oppstår når det blandes med noe varmere. Bruk den til å lage fancy presentasjoner og effektive serveringer. Noen litt mer alternative bruksområder er å fjerne ugress, polere bronsestagene eller karbonisere frukt.

      Oppbevar kullsyren i en isoterm boks - for eksempel her, eller en annen isoporboks. Vi anbefaler at du ikke oppbevarer isen i fryseren, selv om det virker fornuftig. Fryserens termostat vil slå seg av fordi den kullsyreholdige isen er så ekstremt kald. I stedet for at fryseren holder isen kald, blir det isen som gjør jobben med å kjøle ned fryseren.

      Det går med ca. 1,5 kg karbondioksid til å lage en tube med 250 gram tørris.
      Hva følger med i pakken:

      Koblingssystem
      Kondenseringsrør til 250 gram is
      Handsker
      Briller
      Veggfeste
      Vennligst merk:

      Karbondioksidrøret er ikke inkludert. Du kjøper den enklest ved å kontakte en distributør, for eksempel AGA. Det er viktig å sørge for at flasken har en stigerør slik at karbondioksidet suges opp fra bunnen av flasken, ellers fungerer det ikke.

      Karbondioksidris er ekstremt kaldt og skal ikke håndteres med bar hud - bruk alltid vernehansker.

      Spis eller drikk aldri noe som inneholder biter av karbondioksidris - det kan forårsake alvorlige skader. Å bruke tørris i matlagingen er ufarlig så lenge du sørger for at all isen løses opp.

       
  • Spesifikasjoner
    • EAN: 8714406119632
Anbefalte produkter
Anmeldelser
0 Anmeldelser

For å legge inn en anmeldelse må du på din kundeprofil.

This product doesn't have any reviews.

Lagerstatus

Lagerstatus oppdateres hvert tiende minutt.

Logg inn
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.no