Gratis frakt over 1000 NOK30 dagers åpent kjøpSikker betaling

Julegodterisett, molekylær gastronomi - The Kitchen Lab

708 kr / 516 kr
* Lag imponerende julegodteri hjemme
* Ingredienser til (minst) våre tre inspirerende oppskrifter
* Garanterer seier i familiens julegodtkonkurranse
* Tilpasset for vegansk gelégodteri
1429-28227
















Antall:

Legg i handlekurven
Vår laveste pris 1-30 dager før prisavslag: 516 kr
Lagerstatus
Ønsker du rådgivning? Ring +46 8 410 95 200
truckGRATIS FRAKT OVER 1000 NOK arrows30 DAGERS ÅPENT KJØP
  • Produktbeskrivelse
    • Mens noen kolleger har pakket bestillinger, har andre kokt sukker. Vi har nemlig ønsket å lage en pakke med ingredienser som er optimale for å lage julegodteri på et litt høyere nivå. Kjeks, issjokolade og Rocky Road i all ära, men det er morsommere med godteri som ikke bare er hjemmelaget, men også lekkert.

      Vi har valgt å fokusere på tre ulike typer godteri med ganske store fellesnevnere i ingredienslisten.

      Først ut er et gelégodteri der vi har byttet ut gelatin som geleringsmiddel for at det skal passe alle. Med riktig temperatur og Karragenan Kappa får man et svært behagelig resultat, og smaken kan varieres i det uendelige takket være vårt brede utvalg av smaksdråper.

      En klassisk vaniljekaramell er et must i juletiden! En karamell kan være utrolig god hvis den er godt laget, men også denne er tilpasset slik at den passer alle. Kokoskremen gir en kremet fylde og god smak også. Popcorndråpene er alternative, men vi synes de tilfører en liten ekstra dimensjon, og om ikke annet er det gøy å få gjestene til å gjette hva som er i!

      Den tredje oppskriften er en klassisk Pâte de fruit. Et mer kontinentalt og klassisk julegodteri som vi har valgt å lage med pærer. Den kan lages med all slags frukt, men det kan være nødvendig å justere mengden pektin og sukker.

      I denne pakken finner du alle de spesialiserte ingrediensene til julegodteri, og av høyeste kvalitet. Du må selv supplere med vanlige varer fra spiskammeret. For de som ønsker smaksdråper eller farge, finnes dette også separat (bruk den vannløselige fargen i disse oppskriftene). Andre nyttige ting er en silikonform, en nøyaktig vekt og et pålitelig termometer.



      Pakken inneholder:

      1000 g glykosesirup

      100 g karragenan kappa

      100 g pektin

      100 g eplesyre

      25 g vaniljepulver

      Gelégodteri


      100 g sukker

      150 g glukosesirup

      90 g vann

      5 g karragenan kappa

      3 g eplesyre

      Smaksdråper
      Eventuell farge etter eget ønske

      Bland sukker og glukosesirup i en kjele og sett på middels varme. Bland vann og karragenan kappa hver for seg. Når sukkeret når 90 °C, tilsetter du karragenanblandingen i kjelen under omrøring. Tilbered smaksdråper (vi brukte 20 fiolette dråper) og eplesyre og tilsett når blandingen når 109 °C. Hell opp i former eller på en matte. Blandingen stivner veldig fort, så det gjelder å være rask. Lag heller to satser enn to fordi den stivner så raskt.

      La den stivne i minst fire timer, ta den forsiktig ut av silikonformene og rull den i sukkerblandingen (se nedenfor).


      Vaniljekaramell (med popcornsmak)

      270 g sukker

      300 g kokoskrem

      210 g glukosesirup

      3 g vaniljepulver

      1 g salt

      50 g rapsolje
      Smaksdråper hvis ønskelig (vi brukte Popcorn drops).
      Flakesalt

      Karamelliser sukkeret i en kjele. Tilsett kokosfløten forsiktig i omgångar. Når sukkeret begynner å blande seg med fløten, tilsetter du resten av ingrediensene. Kok til 125 °C. Hell opp i former, dryss over litt flakesalt og la det stivne i minst fire timer.

      Pâte de fruit

      500 g pærepuré

      500 g sukker

      90 g glukosesirup

      14 g pektin

      5 g eplesyre

      Hvis du lager din egen pærepuré, skreller og kjerner du 800 g pærer. Kok opp med 50 g sukker og reduser ca. 25 %. Blend i en blender. Trekk det tilsatte sukkeret fra den totale mengden i oppskriften.

      Bland 250 g sukker med pektin. Varm opp pærepuréen til 50 °C. Tilsett sukker/pektinblandingen under omrøring. Når blandingen koker, tilsett resten av sukkeret i omganger slik at temperaturen ikke synker for mye. Når alt sukkeret er i, tilsetter du glukosesirupen og koker opp til 106 °C. Tilsett nå syren under forsiktig omrøring. Hell den i en form og la den sette seg. Når den har stivnet, skjæres den i biter etter ønske og rulles i sukkerblandingen under. La den ligge i sukkerblandingen i 24 timer. Ta dem ut og la dem tørke på et stykke papir i 24 timer. Snu bitene og la den andre siden tørke i ytterligere 24 timer. Nå er de klare til å pakkes og oppbevares!


      Sukker til å rulle i

      200 g strøsukker

      10 g eplesyre

      Blandes grundig og brukes til å rulle gelébønner og Pâte de fruits.
  • Spesifikasjoner
Anbefalte produkter
Anmeldelser
0 Anmeldelser

For å legge inn en anmeldelse må du på din kundeprofil.

This product doesn't have any reviews.

Lagerstatus

Lagerstatus oppdateres hvert tiende minutt.

Logg inn
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.no