Shinmatsu er serien for deg som syns vanlige premiumkniver rett og slett føles… skikkelig dårlige. Her snakker vi statistikk som totalt ville ødelagt balansen i et hvilket som helst spill. Tre lag stål med en kjerne av ZDP189 pulverstål som når HRC 65 til 66. Dette er knivenes svar på Clint Eastwood i sin absolutte storhetstid, steinhard, allsidig uten å være prangende og robust nok til å spille inn og regissere to hundre kanonfilmer i året og samtidig få femti barn på si*. Stålkjernen er så hard at den holder skarpheten lenger enn en Mr Miyagi i full konsentrasjonsmodus. Hvis du er typen som helst bare vil slipe knivene dine hvert femte år, da er Shinmatsu din sjelvenn i stålform.
Knivene i serien har en kullsvart Kurouchi finish som ikke bare ser rålekker ut, men også beskytter bladet og gir en stil som roper «jeg er tøff». Håndtakene er laget av mørkt pakkatre, en ekstremt fuktbestandig kompositt av trefibre og epoxy. De er så stabile at de kunne overlevd både tropisk monsun og en skikkelig svett fredagspasta.
I settet
Bunka 20 cm
Den store og majestetiske allrounderen som takler det aller meste. Perfekt for kjøtt, fisk, grønnsaker og alt imellom (altså sopp). Formen gir en rett egg for maksimal kontroll og presisjon, mens spissen er fantastisk til detaljarbeid. Dette er kniven du henter frem når du vil ha full autoritet over skjærebrettet.
Bunka 13,5 cm
Lillebroren til 20eren, men på ingen måte til å undervurdere. Perfekt til løk, hvitløk, urter, smågrønnsaker og alt hverdagsarbeid som krever den samme følelsen som storebror, bare i et mer kompakt format. En kniv som er så behagelig å bruke at du kommer til å ta den fram selv når du egentlig ikke trenger den, bare fordi det er gøy.
Produsert i Japan
Kun håndvask
*Opplysningene er foreløpig ubekreftet